چند دلیل برای مصرف بیشتر غلات |
تازه هاي خبر :
قانون عجیب سرویس بهداشتی در اسکاتلند
بزرگراه پارس آباد – سربند در خرداد ماه ۱۴۰۰ به بهره برداری میرسد
وضعیت کرونایی شهرستان پارس آباد مغان نیازمند توجه ویژه است/ ۷۰ درصد جامعه هدف منطقه غربالگری شدند
آغاز دومین جلسه رسیدگی به اتهامات رییس پیشین سازمان خصوصی سازی
مشکل تامین آب ناحیه صنعتی پارس آباد مرتفع میشود
چهارشنبه ۱۸ مهر ۰۳
چند دلیل برای مصرف بیشتر غلات
آفتابنیوز : روزنامه آٰرمان نوشت: غلات گیاهانی از خانواده گندمیان هستند که به دلیل برخورداری ازفیبرهای غذایی، نشاسته مقاوم، پلیفنولها و آنتیاکسیدانها توصیه میشود سهم آن در سبد غذایی افزایش یابد. غلات سبوسدار سالمتر ازغلات تصفیه شده هستند و فواید سلامتی بسیار زیادی دارند. مشخص شده است که یک رژیم غذایی مملو از غلات سبوسدار خطر ابتلا به چند بیماری از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع دو، چاقی و برخی انواع سرطان را کاهش میدهد.غلات سبوسدار از جمله آرد گندم، جو دوسر، ذرت، برنج قهوهای حاوی سبوس مملو از فیبر، گیاهک مملو ازمواد مغذی و آندوسپرم نشاسته ای هستند که برای سلامتی انسان مفید هستند. این در حالی است که غلات تصفیه شده مانند آرد سفید، ویتامینها، مواد معدنی و فیبر خود را در زمان پردازش از دست میدهند. در ادامه به ویژگیهای این خوراکیها برای فعالیت ضد سرطانی اشاره شده است.
فیبر غذایی
تمام غلات سبوسدار حاوی فیبر غذایی هستند که به کاهش یبوست و مشکلات گوارشی کمک میکند. همچنین فیبرغذایی خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطانها را کاهش میدهد و به انسان در کنترل وزن کمک میکند.
نشاسته مقاوم
نشاسته مقاوم یک نوع کربوهیدارت است که بدن آن را هضم نمیکند و در نتیجه میتواند به حفظ وزن بدن کمک کند. مطالعات نشان میدهد که نشاسته مقاوم به بدن کمک میکند تا در برابر سرطان روده بزرگ مقاومت کند.
پلیفنولها
پلی فنولهایی که در غلات سبوسدار وجود دارد شامل اسیدهای فنلی و فلاونوئیدها هستند. آنها نقش مهمی در حفظ سلامت و تندرستی انسان ایفا میکنند. شماری از مطالعات تحقیقاتی فواید پلی فنلها را در پیشگیری از سرطان نشان داده اند.
آنتیاکسیدانها
چند مطالعه تحقیقاتی نشان دادهاند که آنتیاکسیدانها میتوانند به پیشگیری از آسیب رادیکال آزاد که با سرطان ارتباط دارد، کمک کنند.خوراکیهای مملو از آنتیاکسیدانها طیف وسیعی از فواید سلامتی از جمله برای قلب، مغز و چشمها دارند. آنها همچنین میتوانند به آهسته کردن روند طبیعی پیری کمک کنند.
لیگانها
لیگانها یک گروه بزرگ از ترکیبات شیمیایی هستند که در خوراکیهای پایه گیاهی از جمله کنجد، تخم کدو تنبل، و برنج وجود دارند. مطالعات انجام شده از نقش لیگانها در پیشگیری از ابتلا به برخی سرطانها حکایت میکند.
ساپونینها
ساپونینها ترکیبات گیاهی هستند که به دلیل خواص ضد سرطانی آنها مورد مطالعه قرار میگیرند.
فیتیک اسید
فیتیک اسید در غلات و حبوبات وجود دارد و برای پیشگیری از سرطان بررسی در دست بررسی قرار دارد.