دانشجو، بسیج، قرارگاه و این بار کرونا / اردوی جهادی برای شکست کرووید ۱۹ |
تازه هاي خبر :
قانون عجیب سرویس بهداشتی در اسکاتلند
بزرگراه پارس آباد – سربند در خرداد ماه ۱۴۰۰ به بهره برداری میرسد
وضعیت کرونایی شهرستان پارس آباد مغان نیازمند توجه ویژه است/ ۷۰ درصد جامعه هدف منطقه غربالگری شدند
آغاز دومین جلسه رسیدگی به اتهامات رییس پیشین سازمان خصوصی سازی
مشکل تامین آب ناحیه صنعتی پارس آباد مرتفع میشود
شنبه ۱۴ مهر ۰۳
دانشجو، بسیج، قرارگاه و این بار کرونا / اردوی جهادی برای شکست کرووید ۱۹
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب،* دو هفتهای هست که بیماری کرونا در کشور شیوع پیدا کرده، تا جایی که برای پیشگیری از انتشار ویروس دانشگاهها و مدارس تعطیل شدند. همه کادر درمانی دست در دست هم دادند و تمام وقت، به درمان بیماران پرداختند. برخی هم به بازار داغ ماسک و دستکش سری زدند و با احتکار و ایجاد بازار سیاه آن را با قیمت گزاف به مردم فروختند. البته در این میان برخی در فضای مجازی به تشویش اذهان پرداختند و از این ویروس سرسخت یه غول شکست ناپذیر ساختند. حالا شب عیدی همه شرایط فراهم شد تا مردم در خانه بمانند و از ترس بیماری به قول فضای مجازی مرگبار کرونا، استرس بگیرند و از نداری خود برای خرید ماسک ۲۵ هزار تومنی بگریند.
باز هم جهادگران لباس جهاد بر تن کردند و بند پوتینشان را محکم بستند. انهایی که علم پزشکی میخواندند به یاری پزشکان و پرستاران رفتند و برخی دیگر به آموزش مردم شهر ها و حتی روستاهای محروم پرداختند. برخی در آزمایشگاه ها به تولید مواد و ژل ضدعفونی پرداختند و برخی در کارگاههای کوچک ماسک تولید کردند. عده ای هم این ماسکها و مواد ضدعفونی را بین مردم و بیمارستانها توزیع کردند.
در گام اول در هر استانی از سوی بسیج دانشجویی، قرارگاههای مقابله با ویروس کرونا در زمینههای تولید محتوا، مطالبه گری و آموزشی تشکیل شد.
در شهر قم که نقطه شروع و کانون ویروس کرونا اعلام شد، دانشجویان بسیجی در قالب ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا با حضور در مساجد و خیابانهای شهر، به روشنگری مردم نسبت به کرونا ویروس پرداختند و از رعایت نکات بهداشتی گفتند. به گفته دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا در قم؛ اولویت ایجاد آرامش وآگاهی در این میان مردم بود که در این زمینه تعدادی از اعضای این ستاد به ساخت محتواهای علمی و تبدیل آن به پوستر پرداخته اند تا با توزیع این اطلاعات در بین شهروندان هم از استرس آنها کم کرده و هم به اطلاعات آنها اضافه کنند. بیشتر بخوانید: دانشجویان جهادگر قمی به روشنگری مردم در خصوص کرونا پرداختند هدف ستاد مبارزه با کرونا در قم، ایجاد آرامش در مردم است گروه سفیران سلامت هم که شامل دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم بود، در این شرایط که عرصه را خالی دید، به کمک بدنه درمان آمد. در باقی استانهای کشور هم با مشاهده شدن چندین مورد مثبت کرونا و یا حتی همجواری با استانهای در وضعیت اضطرار، قرارگاه جهادی تشکیل شد. در برخی شهرهای دیگر نیز با توجه به اینکه کمبود نیرو کادر درمانی وجود داشت، دانشجویان فراخوان زدند و درخواست کمک کردند. مثلا دانشجویان دانشگاه آزاد نجف آباد با اعلام فراخوانی از نیروهای جهادی، برای آموزش پیشگیری از کرونا فراخوان اعلام کردند.
دانشجویان جنوبی اما با یکدیگر هم نوا شدند و برای مبارزه با کرونا قرارگاهی واحد تشکیل دادند. مسئول قرارگاه دانشجویی مبارزه با کرونای منطقه جنوب کشور با بیان اینکه این قرارگاه زیر نظر معاونت سلامت و مطالبهگری بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی منطقه جنوب تشکیل شده، گفته است مرکز هماهنگ کننده بسیج دانشگاههای علوم پزشکی کشور، با نگاهی مسئله محور و برای کمک به حل بحران کروناویروس، تصمیم به تشکیل هستههای مبارزه با کرونا در سطح کشور گرفته است.
بیشتر بخوانید: قرارگاه دانشجویی مبارزه با کرونای جنوب کشور تشکیل شد
فعالیت پژوهشی قرارگاهها برای مقابله با ویروس کرونا اما در پی شیوع ویروس کرونا و لزوم دسترسی به مواد ضد عفونیکننده دست، محققان و دانشجویان برخی دانشگاههای و حتی قرارگاهها دست به کار شدند. هسته تخصصی دارویی قرارگاه شهیدطهرانی مقدم واحد پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی استان بوشهر موفق به تولید آزمایشگاهی اسپری ضدعفونی کننده دست شد.فرمولاسیون این اسپری ضدعفونیکننده دست طبق استانداردهای بینالمللی است و با مطالعات مداوم در حوزه مواد آرایشی و بهداشتی تهیه و تولید شده است.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز توانستند نوعی مایع ضدعفونی کننده با خاصیت بالا تولید کنند. البته به گفته مسئول گروه جهادی دانشگاه علوم پزشکی کرمان این محلول در حد کمی تولید شده و منتظر پاسخ دانشگاه برای حمایت از این طرح هستند ؛ که در صورت امکان این مایع ضدعفونی کننده را به تولید انبوه برسانند
بیشتر بخوانید: تولید مایع ضدعفونی کننده جدید توسط دانشجویان علوم پزشکی کرمان
در ادامه تولیدات مواد ضد عفونی کننده، خط تولید این مواد دست و صورت و سطوح به همت دانشجویان جهادگر لرستان افتتاح شد. در جریان این افتتاحیه که با حضور کشکولی، فرمانده سپاه استان لرستان و میلاد شرفی، مسئول دانشجویی استان برگزار شد، شرفى با بیان اینکه نگاه بسیج دانشجویی به موضوع کرونا ویروس مسئله محور است، عنوان کرد: با توجه به کمبود مواد ضدعفونی کننده و احتکاری که در این زمینه رخ میدهد نیاز امروز مردم را مواد شست وشو کننده پوست و سطوح دانستیم و وارد میدان شدیم.
بیشتر بخوانید: خط تولید مواد ضدعفونیکننده در لرستان افتتاح شد
دانشجویان شمالی نیز در حرکتی جهادی به کمک اساتید دانشکده داروسازی اقدام به تولید ۳۵۰ لیتر محلول ضدعفونی کننده (الکل ۸۷%) کردند. این اقدام با همراهی و کمکهای معاون پژوهشی دانشگاه و مدیر اجرایی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام پذیرفت. این فرآورده در اختیار معاونت بهداشتی قرار گرفت تا در مراکز درمانی سطح یک که محل مراجعات مردمی هستند مورد استفاده قرار گیرند.
خط تولید مواد ضدعفونیکننده به همت جهادگران اصفهانی راهاندازی شد
خط تولید یکی از شرکتهای دانشگاه آزاد شهرضا با حمایت اعضای هیات علمی این دانشگاه و جهادگران بسیجی به تولید مواد ضدعفونی کننده اختصاص یافت.
فعالیت های اجرایی قرارگاه برای مقابله به ویروس کرونا
بعد از اقدامات پژوهشی دانشجویان جهادگر دانشگاههای کشور، نوبت به فعالیت های اجرایی برای ریشه کن کردن و پیشگیری ویروس کرونا رسید. در این راستا دانشجویان به صورت خود جوش یا با برنامه ریزی های قرارگاه شروع به ضد عفونی معابر و اماکن های عمومی کردند.
در این راستا، جهادگران اردبیلی در شهرستانهای اصلاندوز و بیله سوار، عملیات ضدعفونی و گندزدایی اماکن عمومی و وسایل نقلیه را آغاز کردند. در بیله سوار علاوه بر ضدعفونی و گندزدایی اماکن عمومی و پرتردد شهری، ضدعفونی خودروهای ورودی به شهرستان نیز از سوی جهادگران انجام شد. همچنیندر شهرستان اصلاندوز عملیات ضدعفونی و گندزدایی اماکن عمومی شهر، معابر، مراکز بهداشت، ادارات مختلف و بانکهای شهرستان انجام شد.
با توجه به آغاز فعالیت قرارگاه جهادی مبارزه با کرونا که از سوی معاونت عملیات جهادی بسیج دانشجویی استان خوزستان راه اندازی شده، بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد دزفول اولین اقدام جهادی خود را در این زمینه انجام داد. در این راستا، گروه جهادی شهید گودرزی که متشکل از دانشجویان دانشگاه آزاد دزفول است، برای ضدعفونی قسمتهای مختلف بیمارستان گنجویان شهرستان دزفول اقداماتی انجام داد. بیشتر بخوانید: جهادگران دانشگاه آزاد دزفول اقدام به ضدعفونی بیمارستان گنجویان این شهرستان کردند گندزدایی معابر پرتردد شهری در اصلاندوز و بیله سوار
برای مقابله با این ویروس، خیرین هم به کمک گروههای جهادی آمدند. امام جماعت مسجد امام خمینى(ره) حصیرآباد اهواز در این رابطه گفت: با توجه به اینکه ویروس کرونا در استان خوزستان همچون سایر استانها شیوع پیدا کرده، نمى توانستیم نسبت به آن بى تفاوت باشیم و در همین راستا یکسرى اقدامات پیشگیرانه انجام دادیم. از محل کمک هایى که خیرین در این زمینه داشتند، توانستیم یکسرى لوازم ضدعفونى کننده و پمپ تهیه کنیم و با کمک اعضاى بسیج محلات و با استفاده از این مواد، اقدام به ضدعفونى منازل مسکونى حصیرآباد کردیم.
اما دانشجویان شیرازی برای مقابله با احتکار، یک کارخانه غیرفعال برای تولید ماسک در استان را احیا کردند. معاون فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این باره گفته که با توجه به ورود بیماری تنفسی کرونا ویروس جدید به کشور و ابتلاء برخی از هموطنان، به یک باره نیاز به تجهیزات حفاظتی از جمله ماسک بهداشتی افزایش یافته و ذخیره موجود در بازار کشور، پاسخگوی تقاضای عمومی نبوده است. تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با پیگیری و هماهنگیهای صورت گرفته، موفق به احیاء سوله یک کارگاه تولیدی غیر فعال واقع در شهرک صنعتی شیراز گردید و با نصب و راه اندازی تجهیزات لازم، شروع به کار تولید ماسکهای کاغذی بهداشتی نموده است.
اما حالا که همه آستین بالا زدند طلاب جهادی آموزش دیده قمی نیز پرستار عمومی مبتلایان به کرونا شدند. آنها نامهای به رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ارسال کردندو خواستند که پرستار عمومی از مبتلایان کرونا ویروس باشند.
البته فعالیت های جهادی دانشجویان قمی محدود به اینها نیست و گروه جهادی سفیران سلامت که وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم است، ثبت نام فعالیتهای جهادی مبارزه با کرونا را در زمینههای مختلف چون تولید کلیپ، موشن گرافیک، اینفوگرافی، پوستر، تولید محتوا تخصصی سلامت، تولید ماسک(مهارت خیاطی)، تولید ماده ضدعفونی کننده و نیروی متخصص جهت آموزش بهداشت به مردم آغاز کرد.
بیشتر بخوانید: گروه جهادی سفیران سلامت دانشگاه علوم پزشکی قم به جنگ کرونا میرود عده ای از دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی قم هم برای تشکر از زحمات کادر درمانی به دیدار پرستاران و پزشکان بیمارستان علی ابن ابی طالب رفتند. این دانشجویان با اهدای شاخه گلی از کادر درمان این بیمارستان که در بخش بیماران کرونایی در حال خدمت رسانی هستند، از آنها قدردانی کردند.
رئیس علوم پزشکی مازندران از تدابیر جدید برای توزیع ماسک میگوید
بسیج دانشجویی مازندران هم در ادامه فعالیتهای جهادی و یا موزشی در موضوع کرونا، به مطالبه گری پرداخت و از سیدعباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی این استان در خصوص کمبود فرآورده های ضدعفونی کننده و ماسک سوال کرد.
فعالیت های جهادی محدود به شهره و مراکز استانها نبود و آنها را از مناطق محروم غافل نساخت. گروه جهادی شهید علی حاجبی دانشگاه پیام نور رودان در راستای مقابله با کرونا ویروس، اقدام به توزیع لوازم بهداشتی در یکی از روستاهای این شهرستان کرد.
در اراک هم که دومین استانی درگیر به کرونا گزارش شد، جهادگران شهید ناصر رحیمی اقدام به آماده سازی بیش از ۱۵۰۰ ماسک پارچهای قابل شستشو کردند.
شیوع بیماری کرونا همزمان با زلزله در شهرستان خوی باعث شد تا گروهای جهادی برای آموزش از پیشگیری این ویروس راهی این مناطق شدند. در این راستا مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی آذربایجان غربی گفته که گروه جهادی خوی در حوزه پزشکی در این مناطق خدمت رسانی می کند و برای آگاهی مردم و راههای پیشگیری از ویروس کرونا بروشورهایی تهیه کرده است. همچنین کلاسهای آموزشی برگزار خواهد شد.
بیشتر بخوانید: تولید ماسک به همت جهادگران بوکانی
از این ماجرای ویروس کرونا که بگذریم سیل، زلزله و هجوم ملخ ها در صدر اخبار استانها بود. جهادگران برای کمک رسانی به این مناطق هم کم نذاشتند و با حضور به موقع تواسنتند کمک کنند.
مناطق زلزلهزده آذربایجان غربی، اولویت اصلی دانشجویان جهادی در ایام نوروز ۹۹
حدود چند روز از وقوع زلزله در شهرستان خوی میگذرد. قرارگرفتن روستای قطور بر روی خط زلزله باعث شد تا این شهرستان ۶۰ بار بلرزد و باعث تخریب شدن بسیاری از منازل مسکونی روستاهای اطراف شود. در این راستا با وجود سرما و صعب البور بودن بعضی از روستاهای خوی، نیروهای امدادی و جهادی بسیج دانشجویی خود را در ساعات اولیه به این مناطق رساندند و برای کمک رسانی به مردم مناطق زلزله زده تقسیم بندی کردند؛ به طوری که تیم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه برای درمان کسانی که در این زلزله آسیب دیده بود، اعزام شدند و گروههای امداد و جهادی هم مشغول توزیع چادر و اقلام غذایی بین این افراد شدند.
آماده باش نیروهای جهادی کرمان برای مقابله با ملخها
خوشبختانه هنوز ملخها به نواحی جنوب کرمان وارد نشدند؛ با این حال نیروهای جهادی در حال آماده باش هستند.به گفته مسئول مجمع جهادگران کرمان؛ با توجه به تجربه سال گذشته، تقسیم وظایف را بین نیروهای جهادی انجام دادیم تا بتوانیم کار را به خوبی جلو ببریم. اگر بتوانیم در همان ابتدا که ملخ ها به بلوغ نرسیده اند آنها را از بین ببریم، به احتمال خیلی زیاد سال آینده چنین مشکلی نخواهیم داشت.
آخرین وضعیت مناطق سیلزده لرستان
بارش های شدید باران در روزهای اخیر موجب وقوع سیل در استان لرستان شد؛ از همان لحظات ابتدایی جهادی ها آماده بودند و بعد از اب گرفتگی ها به کمک مردم آمدند. مسئول جهادی بسیج دانشجویی استان لرستان گفته به منظور امدادرسانی به سیلزدگان لرستانی حدود ۱۲۰۰ بسته غذایی نیز از سوی جهادگران بین مردم سیلزده شهرستان نورآباد توزیع شد.
رئیس مجمع جهادگران استان لرستان هم خاطرنشان کرده که برخی از ساکنان پلدختر که در معرض سیلاب احتمالی بودند، جابجا شدند و به منازل اقوامشان در بخشهای دیگری انتقال پیدا کرده اند و تقریبا بخشی از ضلع غربی پلدختر که در معرض سیل بود، تخلیه شد.