رژیم غذایی مزاج سرد و تر در تابستان |
تازه هاي خبر :
قانون عجیب سرویس بهداشتی در اسکاتلند
بزرگراه پارس آباد – سربند در خرداد ماه ۱۴۰۰ به بهره برداری میرسد
وضعیت کرونایی شهرستان پارس آباد مغان نیازمند توجه ویژه است/ ۷۰ درصد جامعه هدف منطقه غربالگری شدند
آغاز دومین جلسه رسیدگی به اتهامات رییس پیشین سازمان خصوصی سازی
مشکل تامین آب ناحیه صنعتی پارس آباد مرتفع میشود
شنبه ۲۰ بهمن ۰۳
رژیم غذایی مزاج سرد و تر در تابستان

به گزارش شهریمیز به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ طب سنتی با تقسیم بندی مزاج افراد به ۴ دسته صفراوی، سوداوی، دموی یا بلغمی دستوراتی دارد که در صورت رعایت هر کدام از آنها میتوانیم سلامتی خود و دیگر اعضای خانواده را تضمین کنیم. نکات بسیار ساده، اما ریزی که شاید برخی از ما آن را ندانیم و یا ناخودآگاه آنها را رعایت نکنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در هر قسمت به باید و نبایدهای تغذیهای افراد بنا به نوع مزاجشان بپردازیم و رژیمهای غذایی آنها را بررسی کنیم.
در این مطلب به رژیم غذایی مزاج بلغمی که خصوصیت آب دارد و سرد وتر است میپردازیم پس با ما همراه باشید.
معرفی مزاج سرد وتر
مزاج بلغمیها سرد وتر است.
پوست این افراد سرد و نرم بوده و موها صاف و کمپشت و ریزش و پیدایش موی سفید پیش از موعد در آنها شایع است.
بیشتر بخوانید: چگونه مزاج سرد و تر را تشخیص بدهیم؟
غذاهای سردی بخش همچون لبنیات، ترشی و سرکه بلغم را زیاد میکند و بهترین غذا برای این مزاج غذاهای گرم است.
این افراد در صورت عدم رعایت دستورات، استعداد بیشتری برای بروز علائم و بیماریهای ذیل دارند:
عطسه، سردرد، صرع، آسم، سینوزیت، التهاب و بزرگ شدن لوزه ها، ضعف هضم، شب ادراری، درد و التهاب مفصلی، ترشحات رقیق واژینال، تاخیر در قاعدگی
بیشتر بدانید: مزاج «بلغمی» یعنی چه؟ نکاتی که بلغمیها باید رعایت کنند:
– سعی کنند روزی دو وعده غذا میل کنند، زیرا توانایی هضم دستگاه گوارش افراد بلغمی کم است.
– اگر در بین وعدههای غذایی احساس گرسنگی کردند مقداری میوه یا سالاد متناسب با مزاج میل کنند.
– ورزش و فعالیت جسمی منظم توصیه میشود.
– راه رفتن به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه پس از شام برایشان مفید است.
– حداقل ۸ ساعت خواب مناسب لازم دارند.
– سعی کنند قبل از طلوع آفتاب از خواب برخیزند تا از تولید بلغم اضافه جلوگیری شود.
– از هوا و محیط مرطوب و خواب و استراحت بیش از اندازه که موجب افزایش سردی و تری میشود پرهیز نمایند.
– پوشیدن لباس مناسب و گرمای کافی به خصوص در هوای مرطوب توصیه میشود.
– حمام گرم و خشک (سونای خشک) برای رفع بلغم مفید میباشد.
– خوابیدن در طی روز و هم چنین یک ساعت قبل از غروب برای آنها بسیار مضر بوده و موجب افزایش بلغم گشته و سنگینی سر و التهاب سینوسها و کند شدن رفتارهای مغزی را موجب میشود.
خوراکیهای مناسب برای مزاج سرد وتر
پرخوری، مصرف بیش از حد و بدون مصلح انواع فرآوردههای لبنی، ترشیها و سرکه، شور، ماش، برنج سفید، عدس، سیب زمینی، سوپ جو، میوههای ترش و کال، نارنگی، کیوی، مرکبات، هندوانه، خیار و تخم آن، تخم کاهو، تخم کاسنی، نشاسته، قارچ، گوشت گاو، انواع گوشت سفید، گوجه فرنگی، کدو خورشی، کاهو، اسفناج، غوره، سماق، انواع آلو، آلبالو و …
بیشتر بدانید: همه چیز در مورد طبع سرد و گرم بدن
از تمامی غذاها و نوشیدنیهایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد وتر (مخصوصا در هوای سرد) هستند، پرهیز و در صورت ضرورت و نیاز حتما با مصلحات آن و به مقدار خیلی کم استفاده کنید.
– آبگوشت، گوشت شتر، بره، کبوتر، سار، گنجشک، بوقلمون کباب شده، مرغ محلی
– میوههای رسیده و شیرین مانند: سیب با پوست و دانه، گلابی، طالبی، به، نارگیل
– ادویهها مانند: هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، فلفل سیاه و قرمز، آویشن، مقل ازرق، رازیانه، سیر، دانه خردل، موسیر
– ریشهها مانند: چغندر، شلغم، هویج، کلم قمری، ترب سیاه و سفید
– تمامی سبزیهای گرم مانند: ساقه کرفس، نعناع، ریحان، جعفری، مرزه، ترخون، تره شوید، شنبلیله
– حبوبات مانند: نخود، گندم، لوبیا چیتی و لپه
– نوشیدنیهای گرمی بخش مانند: دم کرده دارچین و مقداری زنجبیل، گل گاو زبان، اسطوخودوس
– بذرهای ملین مانند: تخم ریحان، خاکشیر، مرو
– خشکبار مانند: بادام، گردو، فندق، پسته، کنجد، ارده، عسل، شیره خرما یا انگور.
– در صورت استفاده از برنج، حبوبات و یا غلات بهتر است از ادویههای گرم مانند زیره سیاه، سبز، زنجبیل، دارچین، هل، زعفران و کمی زردچوبه استفاده کنید.