تاريخ انتشار :دوشنبه 15 می 2017.::. ساعت : 8:15 ق.ظ
فاقدديدگاه

افزایش تولید و امنیت غذایی در دولت تدبیر وامید

حسین کربلایی خیاوی روز دوشنبه در گفت‌و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخش کشاورزی به عنوان یکی از زیربناهای اصلی در ایجاد اشتغال، تولید و سرمایه‌گذاری در کشور محسوب شده و قابلیت و ظرفیت این بخش قابل توجه است.
وی اضافه کرد: با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی جامعه و تولید ناخالص داخلی کشور باید حمایت جدی از بخش کشاورزی به عمل آید تا این بخش با جذب نیروهای متخصص به سمت کشاورزی صنعتی و علمی حرکت کند براینکه تحقق کشاورزی صنعتی سبب افزایش تولید و حفظ امنیت غذایی در کشور می‌شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: شرط پیشرفت و توسعه بخش کشاورزی گسترش دامنه تحقیق و پژوهش است که با تحقق این امر می‌توان به توسعه ایده‌آل در این زمینه دست پیدا کرد.
وی با بیان اینکه در دولت روحانی شاهد رشد چشمگیر فعالیت‌های کشاورزی در تمام عرصه‌ها بودیم افزود: وزارت جهاد کشاورزی با طراحی نظام نوین ترویج و جذب ۱۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها، شبکه گسترده ترویج را در یک‌هزار و ۲۰۰ مرکز خدمات کشور هدایت و مدیریت می‌کند.
کربلایی خیاوی اضافه کرد: پیش از اجرای این طرح در سال ۹۲ به ازای هر سه هزار و ۱۳۰ بهره‌بردار، یک مروج کشاورزی در عرصه حضور داشت اما در حال حاضر به ازای هر ۶۳۰ بهره‌بردار یک مروج در کشور فعالیت می‌کند.
وی اظهار کرد:‌ در دولت تدبیر و امید تولید هسته اولیه بذر۳۰ درصد تولید نهال بذور گواهی شده و ۲۲ درصد نظارت بر بذور گواهی شده به ۷۲ درصد افزایش یافته است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به افزایش تولید گندم در کشور اشاره کرد وگفت:‌ اثربخشی ارقام جدید زراعی و استفاده از بذور استاندارد و اصلاح شده و آموزش و ترویج یافته‌های نوین کشاورزی سبب شده تا میزان تولید گندم از ۴٫۷ میلیون تن در سال ۹۲ به ۱۱٫۷ میلیون تن در سال ۹۵ افزایش یابد.
وی بیان کرد:‌ میزان پرداختی از قبل گندم به کشاورزان در سال ۹۲ حدود پنجاه هزار میلیارد ریال بود در حالی که در سال ۹۵ میزان پرداختی به کشاورزان به ۱۵۰ میلیارد ریال افزایش
یافت.
کربلایی خیاوی سهم بخش کشاورزی را در تولید ناخالص کشور ۱۳درصد اعلام کرد و گفت: در سال ۹۲ تولید محصولات بخش کشاورزی حدود ۹۷ میلیون تن بوده که در سال گذشته این رقم به ۱۱۷ میلیون تن افزایش یافته که این میزان تولید رشد ۱۶ درصدی را نشان می‌دهد.
وی اظهار کرد:‌ برغم تحریم و مشکلاتی که در بخش‌های مختلف به ویژه اقتصادیی بوجود آمد و بر اساس جمع‌بندی بانک مرکزی، بخش کشاورزی دارای رشد قابل توجهی بوده و مرکز آمار ایران این رشد را ۳٫۴ دهم درصد اعلام می‌کند.
کربلایی خیاوی اگفت: اینگونه اقدامات نشانه خوبی برای حرکت رو به جلو در بخش کشاورزی است که در وزارت جهاد کشاورزی در دولت تدبیر و امید در راستای ارائه خدمات به جامعه کشاورزان انجام شده است.
خبرنگار: یعقوب شاددل**انتشاردهنده:عارف شیرزاد
۷۱۱۰/ ۱۲۵۷

نظرات بسته شده است.