تاريخ انتشار :سه‌شنبه 13 ژوئن 2017.::. ساعت : 9:34 ق.ظ
فاقدديدگاه

روحانی در کابینه دوازدهم از اصلاح طلبان بیشتر استفاده می کند

مرتضی مبلغ* نوشت: با توجه به عوامل مختلفی که وجود دارد؛ حتما می بایست کابینه دوزادهم تغییر کند تا زمانی که یک کابینه مقتدر، کارآمد، توانا و شجاع شکل بگیرد و بتواند اهداف و وعده هایی که رئیس جمهور مطرح کردند را به ثمر برساند.
یکی از دلایل تغییر کابینه بازمی گردد به مشکلاتی که باقی مانده است، مشکلات اقتصادی و حوزه سیاست داخلی از جمله این مسائل باقی مانده است. دلیل دیگر مربوط می شود به اینکه؛ کابینه اول در حد و اندازه وعده هایی که آقای رئیس جمهور داده بودند، نبود البته خیلی از وزرا تلاش خود را کردند اما بعضی از مدیران بخصوص مدیران منطقه ای نتوانستند آن طور که شاید و باید همپای رئیس حمهور، مردم و مکشلات پیش بروند. این ها عواملی است که تغییر کابینه را ضروری می کند و با توجه به فضای جدیدی که در اثر برگزاری انتخابات ایجاد شد که در واقع ما همبستگی پرشوری را شاهد بودیم و همچنین اعتمادی که به اقای روحانی شد برای اینکه بتواند به حل و فصل مشکلات ادامه دهد امید و انتظار است که با سرعت بالاتر و همدلی و اقتدار بیشتر کارها پیش رود. این ها مجموعه عواملی است که باعث می شود کابینه حتما به شکل قابل ملاحظه ای تغییر کند.
اصلاح طلب ها یک راهبرد ملی را از سالیان قبل پیش گرفتند این بود که؛ بهبود اوضاع کشور و حل بحران و مشکلاتی که به خصوص بخش وسیعی از آنها در اثر بی سیاستی ها، برنامه های غلط و غیرسازنده بوجود آمد در اولویت قرار گرفت.
برای اصلاح طلبان همانطور که در عمل هم سال ۹۲ و روند شکل گیری دولت یازدهم نشان دادند، اهمیتی ندارد که خودشان در عرصه مدیریت اجرایی باشند یا خیر. مهم آن است که؛ “دولتی شکل بگیرد تا بتواند مطالبات مردم و جامعه را پاسخ دهد”.
این راهبردی است که از طرف اصلاح طلبان دنبال شده و هیچوقت دنبال سهم خواهی نبوده اند. این استراتژی در انتخابات دوازدهم هم مشخص بود و استدلال من این است که؛” اصلاح طلبان هیچ گاه دنبال این نیستند که از کابینه سهم طلب کنند و قصد داشته باشند خودشان وارد شوند” مهم این بوده که کابینه ای در تزاز مطالبات مردم و جامعه تشکیل شود و تفاوتی نمی کند که اصلاح طلب ها سهم و حضور داشته باشند یا نه.
این در عین حالی است که اصلاح طلب ها اعلام امادگی کرده اند: « اگر جایی به آنها نیاز باشد با کمال میل بخاطر خدمت به جامعه و برون رفت از مشکلات وارد عرصه شوند».
نکته دیگری هم در اینجا وجود دارد؛ کسانی می توانند اهداف مردم و رئیس جمهور را دنبال کنند که دارای دو ویژگی باشند: “اولا از تجربه و کارآمدی لازم برخوردار باشند و پیشینه آنها نشان دهد در سمت هایی که مشغولیت و جایگاه داشته اند عملکرد و کارنامه موفقی داشته اند. و دوم اینکه اعتقاد راسخی به تحقق برنامه ها و وعده های رئیس جمهور داشته باشند”.
شخص اقای روحانی اشاره کردند که؛ «بعضی از مدیران خیلی عادی و بدون انگیزه آنچنانی در عرصه بودند و یا برخی از مدیران سعی کردند بجای اینکه اکنون وظیفه ملی و مردمی خودشان را انجام دهند، با جریان مقابل ببندند». بنابراین اعتقاد راسخ به برنامه ها ویژگی مهمی است و در طول ۴ سال مشخص شد که چه کسانی واقعا به صورت معتقد در صحنه حضور دارند و کار می کنند، بدون اینکه دنبال چیزی باشند متقابلا گروه دیگری هم وجود دارند که فقط در پی برآوردن منویات شخصی هستند و باید کنار بروند.
در طول این مدت برای رئیس جمهور مشخص شد که اصلاح طلبان حاضر در مدیریت های ارشد مجرب و توانمندتر ظاهر شدند و به دنبال حل و فصل مشکلات هستند نه در جهت ضمانت آینده خودشان و بعضی از ملاحظات باشند.
من فکر می کنم شرایط به گونه ای است که؛ رئیس جمهور در کابینه دوازدهم از اصلاح طلبان بیشتر استفاده خواهند کرد منتها همانطور که اشاره کردم این به هیچ وجه به منظور سهم خواهی نیست.
کابینه در دو محور به تغییرات اساسی نیاز دارد؛ یکی در حوزه سیاست داخلی است که در دوره اول بارها گفته شد کابینه نسبت به مسایل سیاست داخلی کوتاهی کرد، آن طور که باید و شاید مسائل داخلی رفع و رجوع نشد و تمام توجه معطوف به معضلات سیاست خارجی و اقتصادی شد که درست هم بود اما نسبت به سیاست داخلی غفلت هایی صورت گرفت. دوره قبل در مدیریت سیاسی استانی نه تنها تغییر جدی صورت نگرفت، بلکه حتی نوع رفتارها باعث نارضایتی های جدی در بسیاری از استان ها شد و حتما در بخش مدیریت سیاسی باید تغییرات جدی و سازنده ای شکل بگیرد و به طبع آن مدیریت سیاسی استانی که بسیار مهم است در تحقق وعده ها و اهداف رئیس جمهور که به شکل سازنده ای ارتقا پیدا و وضعیت بهبود پیدا کند.
مطلب بعد مجموعه مدیریت اقتصادی است که یکی از فوری ترین نیازهای جامعه مسایل اقتصادی محسوب می شود بخصوص در بخش جذب سرمایه و توسعه کسب و کار که منجر به رونق اقتصادی و حل مشکلات بیکاری می شود، مجموعه مدیریت کابینه باید یک مجموعه توانمند و منسجم باشد انسجام در این بخش فوق العاده با اهمیت و همواره یکی از مشکلاتی که در دولت های گذشته محرز است؛ عدم انسجام مدیران اقتصادی کابینه بوده که در یک راستا عمل نمی کردند و لذا هم افزایی کمتری پیدا می شد و باعث ایجاد پاره ای از مشکلات برای یکدیگر می شدند در کابینه یازدهم هم کم و بیش ما این مشکل را شاهد بودیم و حتما بایستی یک مجموعه منسجم شکل بگیرد.
مورد مهم دیگر مدیریت علمی فرهنگی کابینه دوازدهم بخصوص در بخش وزارت علوم است. آنجا به عنوان مرکز و مجمع نخبگان علمی و دانشجویان کشور نقش بسیار مهمی برای پیشرفت اینده کشور و همین طور توسعه علمی، اجتماعی و فرهنگی دارد و نیازمند تغییراتی است که متناسب با شان و جایگاه این نهاد تعیین کننده، باشد.
معاون سیاسی وزیر کشور در دولت اصلاحات*

نظرات بسته شده است.